Beschikbaarheid:
Via uw dealer
Model:
25800
Merk:
MEMO
699,77
Excl. BTW: € 578,32
Afmetingen
Chassisbreedte Maximaal 1315 mm (met langere dwarsligger maximaal 1420 mm)
Hoogte Max, hoogte vanaf het chassis 70 cm
Breedte rijgoten 1670 mm
Diepte opgeklapt circa 30 cm
Diepte uitgeklapt circa 70 cm
Gewicht
Draagvermogen 75 kg
Eigen gewicht <25 kg
Materialen
Materiaal Gepoedercoat staal met aluminium componenten
Campereigenaren maken steeds meer gebruik van een fietsendrager op het chassis, zodat zij hun E-bikes kunnen meenemen tijdens hun uitstapjes. Veel fietsendragers zijn gemonteerd op de achterwand, waardoor de draagkracht niet altijd toereikend is. Een drager op het chassis kost vaak meer omdat er een lichtlijst nodig is, aangezien de drager voor verlichting en kenteken is geplaatst.

Memo heeft nu de oplossing: De Sky-Star In hoogte verstelbare fietsendrager. Met de Sky-Star presenteert Memo Europe een geheel ander type drager in het assortiment fietsendragers. Zoals gebruikelijk wordt ook deze fietsendrager direct op het chassis van de camper gemonteerd. Nieuw is dat deze drager in hoogte instelbaar is, waardoor het draagplatform tot boven de achterlichten en kentekenplaat geplaatst kan worden. Hiermee blijven zowel de verlichting van de campers als de kentekenplaat zichtbaar. (Niet geschikt voor campers met de achterverlichting aan de zijkant i.p.v. de bumper) Dit maakt dat de Sky-Star gebruikt kan worden zonder dat een dure lichtlijst benodigd is. Dit betekent dat ook geen kabelset voor de verlichting op het voertuig aangesloten hoeft te worden zoals bij de conventionele fietsendragers die op het chassis gemonteerd worden wel het geval is. Ook deze fietsendrager is opklapbaar en optioneel afneembaar, waardoor deze ruimtebesparend te stallen is.

De hoogte is instelbaar tot 70cm vanaf de onderkant van de drager tot aan de onderkant van de fietsgoten. Vanwege de montage op het chassis kan de Sky-Star makkelijk twee elektrische fietsen of twee normale fietsen (tot 75 kg) vervoeren. 

Als de drager niet gebruikt wordt, hoeft deze niet gedemonteerd te worden. U kunt hem eenvoudig zonder gereedschap opklappen. Het opklappen van de drager bespaart ruimte in de stalling maar ook op veerboten. De ruimtebesparing is ca. 40 cm. De chassis- en kanteldelen zijn vervaardigd van staal met een dubbele eindafwerking van galvanisering en poedercoating. Overige delen van de drager bestaan uit geanodiseerd aluminium. 

De drager kan direct op een Alko-chassis of voldoende stevige chassisverlenging gemonteerd worden. De gebruikte materialen zijn aluminium voor de rijgoten en beugel. De rest van de drager is van (gepoedercoat) staal waardoor de fietsendrager sterk en stabiel is. Het eigen gewicht bedraagt niet meer dan 25 kg.

Om de fietsen te beschermen tegen weer en wind, is er een bijpassende fietshoes verkrijgbaar. Klik hier voor de fietshoes.

De fietsendrager kan direct op uw (Al-ko)-chassis gemonteerd worden, dit is relatief eenvoudig. U heeft geen trekhaak nodig op uw kampeerauto.


Onze fietsendragers zijn geschikt voor het vervoeren van fietsen en e-bikes, er worden standaard fietsschoentjes (met riempjes) en fietsarmpjes  meegeleverd.  Wij adviseren de fietsen altijd extra vast te zetten met een spanband voor de veiligheid. Daarnaast is een grote variatie aan fietsmodellen beschikbaar, daardoor kan het zijn dat extra bevestigingsmiddelen noodzakelijk zijn voor het veilig vervoeren van uw fietsen. Deze extra middelen worden niet meegeleverd.  Extra bevestigingsmiddelen kunt u bestellen via deze link.


Beschikbare opties:

Delen