Landelijke en lokale overheden hebben steeds vaker behoefte aan werkvoertuigen met een lagere emissie.  Deze behoefte is een uitdaging voor de bedrijven in de gladheidsbestrijding. Memo Europe en HillTip zijn trots dat zij volop onderdeel uitmaken van deze revolutie in gladheidsbestrijding.

Duurzame nat- en droogzoutstrooier met optimale laadcapaciteit

De Hilltip Icestriker 12 Volt zoutstrooier wordt vervaardigd van polyethyleen en RVS onderdelen en is speciaal ontworpen voor lichte bedrijfsvoertuigen; de combinatie met een Goupil G4 elektrisch bedrijfsvoertuig maakt dit tot een duurzame nat- en droogzoutstrooier met optimale laadcapaciteit: de basis voor een kostenefficiënt, milieuvriendelijk, elektrisch voertuig dat efficiënt ingezet kan worden voor de gladheidsbestrijding.

De Goupil G4 is een nieuw ontwikkeld state of the art elektrisch bedrijfsvoertuig en is zeer veelzijdig in gebruik met een snelheid tot 50 km/u, een laadvermogen van meer dan 1.000 kg en een autonomie tot 135 km. De breedte van de G4 bedraagt slechts 120 cm. Dit alles maakt het voertuig uitermate geschikt voor de HillTip Icestriker 550 zoutstrooier, die goed overweg kan met de hiervoor genoemde specificaties. Verder kan de G4 ook uitgebreid worden met een elektrisch-hydraulische sneeuwschuif, vervaardigd van hoogwaardig staal en met een gering eigen gewicht van slechts 115 kg.

Natstrooisysteem optioneel

De constructie van de HillTip zoutstrooier is beschermd tegen corrosie en is voorzien van een geïntegreerde tank voor het optionele natstrooisysteem  waarmee pekel gesproeid wordt op de strooischijf. Vloeibare zoutoplossingen zijn milieu- en kostenbesparend. In sommige gevallen kan de zoutbesparing oplopen tot maar liefst 75%.  Het loont de moeite om de besparing van het zoutgebruik i.c.m. nat strooien te berekenen.

De ideale combinatie van HillTip en Goupil is met recht één van de milieuvriendelijkste manieren om gladheid te bestrijden tijdens de wintermaanden, gezien het verminderde zoutverbruik en het niet uitstoten van uitlaatgassen. Deze combinatie is zeer interessant voor iedere gemeente of wegbeheerder.

GPS-systeem met strooi- en routedata

Op de controller met kleurenscherm wordt de hoeveelheid zout ingegeven. De HillTip zoutstrooier is standaard voorzien van een GPS systeem. Het GPS systeem bewaart alle strooi- en routedata om rapportages te maken doordat deze data eenvoudig uitleesbaar zijnis middels een USB stick. Daarnaast bestaat een nieuw online systeem waarmee real time meegekeken kan worden met de gladheidsdienst. Meer informatie vindt u op de volgende link: https://memowintermachines.nl/zoutstrooiers/online-traceren/

De combinatie van de G4 en IceStriker wordt deze winter voor het eerst ingezet voor de gladheidsbestrijding op fiets- en wandelpaden in de Nederlandse binnensteden. De vertegenwoordigers van beide merken, Memo Europe en Van Blitterswijk Eco mobiliteit, werken nauw samen om de wegen op een milieuvriendelijk wijze veilig begaanbaar te houden.  

Meer informatie over de HillTip zoutstrooiers vindt u hier: https://memowintermachines.nl/ 

Meer informatie over de G4 vindt u op de volgende link: https://www.eco-mobiliteit.nl 

Bezoek onze stand V14 tijdens Groen Techniek Holland van 12-14 september in Biddinghuizen, hier zal de combinatie gepresenteerd worden.