Raambeveiliging - RaamFix

Ieder jaar wordt veel ingebroken in campers en caravans. Niet alleen zorgen inbraken voor veel schade aan het voertuig en worden kostbare bezittingen ontvreemd, tevens zorgt de inbraak ook vaak voor een onveilig gevoel. Om de voordeuren van de camper te beveiligen zijn Heosafe sloten voor de luiken en extra sloten voor de (toegangs)deuren verkrijgbaar. Echter, blijkt uit onderzoek van verzekeraars dat veel inbraken vaak ook plaats vinden via het raam van de camper of caravan. Dit wordt bevestigd door de eigenaren van ingebroken voertuigen. Er waren tot 2015 nog geen betaalbare en tevens doeltreffende beveiligingsmiddelen die toepasbaar zijn op verschillende ramen.
 
Memo-Europe biedt vanaf januari 2015 een nieuw middel dat inbraak via de ramen van camper of caravan helpt te voorkomen; de Raamfix. De Raamfix is een stalen handgreep die eenvoudig op de bestaande raamvergrendeling geschoven wordt (zonder gereedschap) en voorkomt dat de vergrendeling van buitenaf geopend kan worden. In geval van nood kan de Raamfix snel en zonder gereedschap verwijderd worden. 
 
Wij hebben twee soorten merken voor onze raamfix. Hierboven ziet u de keuze die u kunt maken op basis van uw merk raam. U heeft de keuze uit een Dometic Seitz raam of een polyplastic raam.
 

Zo ziet de Raamgrendel eruit van de Polyplastic ramen:             Zo ziet de raamgrendel van de Dometic Seitz eruit: 

                

 
De RaamFix kan gebruikt worden als het raam op de tochtstand staat!
 
De Raamfix is ook zichtbaar vanaf de buitenzijde, zodat het dievengilde ziet dat het voertuig beveiligd is tegen inbraak. Er zijn stickers met "Raamfix" verkrijgbaar die op de ramen of op de Raamfix bevestigd kunnen worden. 
 

Waarom de Raamfix zo goed is?

Voor het gebruik van de Raamfix heeft u:

  • Geen gereedschap nodig,
  • Geen stroom nodig,
  • Geen sleutels nodig,
  • Geen pincodes nodig.
 
Eigenschappen van de Raamfix:
  • Materiaal: Staal
  • Kleur: Zwart
  • Afwerking: Gepoedercoat
  • Gewicht per stuk: ca. 60 gram (afhankelijk van model) 
Het patent van de Raamfix by Lock-M-Out is aangemeld onder nummer:1313611
 
Wij hebben twee soorten merken voor onze raamfix. Hierboven ziet u de keuze die u kunt maken op basis van uw merk raam. U heeft de keuze uit een Dometic Seitz raam of een polyplastic raam.