Trekhaken voor kampeerauto's

Haal meer uit uw kampeerauto

U weet ongetwijfeld hoe heerlijk het is om er met uw kampeerauto op uit te trekken. U kunt nog meer plezier beleven aan uw vakantievoertuig als u hier een trekhaak aan bevestigt.
Dit is ideaal als u achter de camper een paarden-, boot- of motortrailer mee wil nemen. Daarnaast ontstaat dankzij de trekhaak een mogelijkheid om een fietsendrager te bevestigen en uw (elektrische) fietsen mee te nemen.
Op deze manier kunt u perfect de naaste omgeving van de vakantiebestemming verkennen.

Naast trekhaken produceert Memo Europe ook draagsystemen gemonteerd op het chassis.


Campertrekhaken van Memo Europe

Sinds 2003 is Memo Europe expert in het trekhaken voor kampeerauto's en vanaf 2004 werken wij met een modulair systeem voor de meest voorkomende campertrekhaken. Dit houdt in dat de trekhaak en de chassisverlenging apart geleverd worden waardoor de consument veel meer keuzemogelijkheid heeft.

Bent u benieuwd wat u nodig heeft voor een trekhaak onder uw camper? Klik hier voor het aanvraagformulier en wij zullen u verder informeren.

Deze door onszelf ontwikkelde en geproduceerde trekhaken zijn beschikbaar in 8 verschillende vaste breedte en een model met variabele breedte. Daardoor passen onze trekhaken bijvoorbeeld altijd op een chassisverlenging.

De campertrekhaak van Memo Europe is voorzien van Europese typegoedkeuring waardoor geen aparte keuring nodig is.

De voordelen zijn van trekhaken met chassisverlenging zijn:

 • Geen RDW keuring (bij vermelding van max. massa aanhangwagen op kentekenbewijs) dankzij EG typegoedkeuring
  (is het voertuig ouder dan bouwjaar 1998, dan wil de RDW graag het voertuig zien, na het bouwjaar 1998 is het vaak alleen een papieren kwestie).
 • Eenvoudige RDW keuring (wanneer noodzakelijk) dankzij EG typegoedkeuring.
 • Acht verschillende vaste breedtes die passen op de meeste typen chassis en chassisverlenging.
 • Een model met variabele breedte die op de juiste breedte in te stellen is bij montage.
 • Snelle en eenvoudige montage doordat boren niet altijd nodig is, waar mogelijk, wordt gebruik gemaakt van bestaande gaten.
 • Sterkere chassisverlenging doordat de verlenging begint voor de veerstrop
 • Snelle levering.
 • Gunstige prijs.

Wij leveren voor bijna iedere camper een trekhaak, dit kunnen wij snel, uit voorraad. Wij hebben trekhaken en chassisverlengingen beschikbaar voor onder andere:

 • Al-Ko chassis
 • Fiat Ducato (Peugeot Boxer, Citroen Jumper) vanaf 1982 (280, 290, 230, 244, x250, x290, x295) normaal en flachboden
 • Ford Transit vanaf 2000
 • Mercedes Sprinter (Volkswagen (new) Crafter, MAN TGE) vanaf 1995
 • Renault Master vanaf 2003 (X070, X62) normaal en flachboden

Klik hier voor meer informatie over de chassisverlengingen.

Wij beschikken over een groeiende database met kampeerauto's waardoor wij snel kunnen aangeven wat u nodig heeft voor uw camper. Hierdoor hebben wij voor nieuwe modellen vaak al genoeg aan het merk, type en bouwjaar. Is uw camper ouder dan vijf jaar? Dan ontvangen we graag foto's van het chassis om deze extra te controleren. 
Wij willen graag dat de trekhaak die u aanschaft voor uw camper of kampeerauto ook past. Een trekhaak voor een kampeerauto is niet geavanceerd of complex, wel hebben wij de bepaalde informatie nodig voor het leveren van de juiste trekhaak of voor het maken van een offerte. Daarnaast zijn de foto's altijd handig voor de meest accurate beoordeling. 


Ons assortiment in chassisverlengingen en campertrekhaken is zeer uitgebreid. Daarom leveren wij passende oplossingen voor onder andere de volgende merken:

Adria, Adriatik, Ahorn, Alpha & Car, Arca, Artica, Arto, Auto Trail, Autoroller, Autosleeper, Autostar, Avon, Bailey, Bawemo, Beka, Benimar, Bessacarr, Bimobil, Blucamp, Burow, Bürstner, CagoCampers, Carado, Carthago, Challenger, Chausson, Cicade, C.I. Europe, Clou, Coachman, Concorde, Concorde-NL, Compass, Cristall, CS-Reisemobile, Corfu, Dehler, Dethleffs, Dethleffs-NL, DueErre, Dulle, Dynamax, Eifelland, Elddiss, Elnagh, Euramobil, Fiat, Flair, Fleurrette, Ford, Foster, Frankia, Granduca, Hehn, Mobil, Hobby, Hymer, Iveco, Itineo, Joint, Kabe, Karmann, Knaus, La Strada, Laika, Le Voyageur, Malibu, Mclouis, Mercedes-Benz, Mirage, Mobilvetta, Moncayo, Pegaso, Phoenix, Pilote, PLA, Rapido, Renault, Reimo, Rimor, RMB, Robel, Rockwood, Roller Team, Romahome, Rotec, Sunlight, Sunliving, Swift, Tabbert, TEC, Tischer, Trigano, Triple E, Vario Mobil, Vilamobil, Volkner Mobil, Volkswagen, Winnebago, Weinsberg, Westfalia, Woelcke, Wingamm.

Wist u dat:

 • Memo altijd voor meer dan 250 verschillende campers de trekhaken uit voorraad kan leveren?
 • Memo de eerste in Europa is met een typegoedkeuring voor een kampeerauto trekhaak volgens de nieuwste norm R55?
 • De trekhaken van Memo altijd gepoadercoat (afgewerkt) worden volgens de standaarden die ook gelden in de automotive?
 • De trekhaken van Memo een groeiend export product is?
 • Wij ook fietsendragers en scooterdrager voor campers verkopen?


2020  - Copyright Memo Europe (producent en leverancier van dé kampeerauto trekhaak, chassisverlengingsets en chassisverstevigingsets).